Saknar du något i din inredning? Kanske en färgklick eller något med en historia i? Då kan en tavla vara det du är ute efter. Det behöver inte vara svårt att hitta en tavla som passar dig och du behöver inte känna dig rädd eller osäker om du inte känner till så många konstnärer. Det som gör att du trivs med en tavla kan vara just färgen. Du kanske har en lite striktare inredning i vitt och saknar något som bryter av. Då kan det vara en bra ide att välja en tavla just efter en färg du trivs med. Ett annat sätt att välja är genom att titta på tavlans historia. Hur känner du dig när du tittar på tavlan och vad vill den berätta.

Ett exempel är på de många vackra tavlor som gjorts med motivet av ett gråtande barn. Tavlan kan vara väldigt vacker i sig men kanske känner du dig också lite nedstämd eller ledsen när du tittar på den? Ditt val av tavla handlar alltså mycket om vilken känsla du bär på och vilken känsla du vill att ditt rum ska förmedla. Tavlor och vägg prydnader kan vara en stor del av din inredning. Du behöver inte ha många men de du väljer kommer att göra en stor skillnad i ditt hem. En tavla behöver inte heller vara dyr för egentligen är det inte alls priset som säger vad du tycker om tavlan och hur du kommer trivas med den.

Val av tavla är alltså väldigt individuellt och det finns lika många tavlor som det finns smaker som tur är. När det kommer till tavlor i din inredning rekommenderar vi att du väljer en som passar in i ditt hem eller som helt enkelt bryter av mot den stil du har idag. En av de senaste trenderna är att sätta flera lite mindre lampor intill varandra. De kan ha ett enhetligt motiv eller kanske är skapade av samma konstnär eller så har de bara ramar som matchar varandra.

Ofta när du köper en tavla så får du den inramad och klar med en ram som passar tillsammans med tavlas stil. Gillar du inte ramen eller helt enkelt inte tycker den passar ihop med din inredning så går det givetvis att byta. Antingen gör du det själv eller så lämnar du in tavlan på en rambutik eller konsthandlare som hjälper dig att byta till en ram du trivs med. Låt dig inspireras mer och klicka här för att handla tavlor online