möblerMöbler är så mycket mer än praktiska lösningar i vardagen. När man ställer in en ny bokhylla i sitt vardagsrum så kan man dra nytta av smarta lösningar som finns som en del av bokhyllans design. Ett exempel på detta är bokhyllor som har belysning och även olika former på hyllor och förvaringsplatser. Det är ju inte säkert att man vill ha rad på rad med likformade böcker. Det kanske är viktigt att få plats med en växt eller ett konstverk som kan belysas med spotlights som ingår i designen. En del hyllor kan till och med dölja sängar som man snabbt fäller ut då det kommer gäster som behöver sovplats.

Designmöbler kan utvecklas för att möta olika behov av komfort i vardagen. När man skaffar en möbel som man trivs med så glömmer man snart hur mycket man använder den. Ett skrivbord som kan höjas och sänkas är en ren välsignelse för den som har ryggproblem och som inte kan sitta mer än en halvtimme i sträck. Sängar som kan justeras gör att man i ett gemensamt sovrum får en sovplats som är anpassad till de behov man har. Det finns egentligen inga gränser för vad man kan göra med modern möbeldesign och det gör att vi kan kräva alltmer av inredning i hemmet och på jobbet.

Möbler till barnens rum

BarnmöblerBarn behöver också möbler och även om man tycker att små bord och stolar känns som en onödig utgift så inser man att det är viktigt att satsa på saker som håller och som kan anpassas. En säng som kan dras ut till större storlekar kan vara riktigt smart men om man låter flera syskon dela på ett rum så kanske det är bättre att satsa på en säng som rymmer flera sängar i utdragsbara lådor. När det är tid för lek så skjuter man in sängarna i sängstommen så att man får plats på golvet till byggklossar och annat som kräver mer utrymme.

Barnens möbler slits snabbare och det beror förstås på den lek som de utsätts för. Vill man att det ska se snyggt och representativt ut i barnens rum så får man sätta sig in i de tekniker som finns för att renovera möbler utan att behöva ta fram sandpapper och färg. Numera så kan man täcka över fula märken på skåp och bord med klistermärken som är perfekt anpassade till detta. Barnen får sina favoritmotiv och rummet känns fräscht och städat.