När det är dags att renovera barnkammaren kan det vara bra att ha lite koll på hur du ska gå till väga. För att vara säker på att ingenting kommer att gå fel är det alltid bäst att ta reda på så mycket som möjligt innan du kör igång. Här kommer några tips:

1. Kolla med en expert
När det är renovering som planeras är det ytterst viktigt att veta vad man ger sig in på innan man börjar riva upp det gamla. Har du inte tidigare gjort några större ändringar på egen hand är det bra att ta en expert till hjälp innan du kör igång. Vill du vara helt säker på att allt kommer bli helt perfekt är det alltid bäst att kontakta en certifierad byggmästare som vet vad som gäller. En del hobbyfixare kan säkert också hjälpa dig med en del, men risken är att den som inte är utbildad missar några viktiga detaljer vilket kan resultera i ett ofullständigt arbete eller att rummet inte anses vara korrekt renoverat. Då det finns många regler att följa för att försäkringar och liknande ska gälla är det ytterst viktigt att arbetet blir gjort på rätt sätt.

2. Tänk på helheten
Även om det är en barnkammare som ska renoveras kan det vara bra att ha i åtanke att detta rum några år senare kanske kommer att ha en annan funktion. Kanske blir det ett arbetsrum då barnet flyttar ut, eller så kanske huset eller lägenheten säljs till någon annan som inte har för avsikt att använda rummet till något barn. Det bästa är alltså att inreda barnrummet i en så neutral stil som möjligt. Tänk även på att det nya rummet ska passa resten av huset och även den stil som huset är byggd i. Helheten är viktig, och för att slippa ändra alltför mycket i framtiden gäller det att ha en långsiktig plan med rummet.

3. Låt det ta tid
Även om just detta renoveringstips till barnkammaren må låta omöjligt i praktiken, är det faktiskt viktigt att låta arbetet ta den tid det tar. Glöm heller inte att läsa på andra bloggar och låt sig inspireras. Visst kan du sätta upp en preliminär deadline, men hasta inte igenom jobbet bara för att bli klar i tid. Det bästa är om barnet kan ha ett annat tillfälligt rum så länge renoveringen pågår. Då resultatet är det som är viktigt vid en renovering är det värt att låta det ta sin tid.