inredningDen som vill göra om en större del av hemmet bör finna ett komplett koncept för inredningsdesignen. Att skapa flera hörnor med ny färg, nya möbler och dekorationer ger gärna ett slarvigt intryck. Många svenskar tycker om den avskalade och ljusa inredningsstilen där man inte blandar med för många färger och intryck. Man kan ha olika färg på väggarna i olika rum men om nyanserna skiljer sig alltför mycket så kan det bli rörigt. I en mindre lägenhet där man har en sovalkov så kan man däremot förstärka känslan av att ha olika avdelningar i rummet genom att välja en färg för alkovens vägg och en annan för resten av rummet.

En inredningsdesigner kan alltid hjälpa till med ett komplett koncept. Det här kan man bygga utifrån den stil och de möbler som redan finns i hemmet. På så vis så känner man sig trygg och hemmastadd med förändringen eftersom de element som man är van vid fortfarande finns på plats. Det är alltid en fördel att skynda långsamt och fundera på hur olika stil och design kommer att se ut när det hela är färdigt innan man börjar måla och snickra.

Tips och råd för inredning

Tips och råd för inredningsdesign kan man få helt gratis. Man kan givetvis bjuda hem ett proffs på heminredning för ett samtal om det egna hemmet och de rum som skulle kunna piffas upp. Det här ska inte behöva kosta något men det är klart att man kan känna att man förbinder sig till att anställa designern om man släpar hem personen för konsultation. Ännu enklare är det att undersöka möjligheter på nätet. När man studerar olika möjligheter för ny heminredning online så förbinder man sig inte till någonting.

lampor

Till att börja med så kan man se på olika stilar och vad som krävs för att implementera dessa i sitt hem. Nästa steg blir att fundera på vad man kan göra själv och med vilka verktyg. Om man till exempel vill måla om en möbel så ska man vara noga med att ha förberett en plats, tid och med rätt verktyg för att klara av jobbet utan att slarva eller skada omkringliggande möblemang. Det är också viktigt att vara medveten om vad man verkligen gillar. En viss typ av tapet kan ju vara snygg då man ser den hos någon annan men kanske inte något som man själv har lust att se dag ut och dag in i sitt eget hem.