Det går att göra om i ett rum utan att skaffa nya möbler. Tänker man kreativt så kan man få till en stor förändring genom att använda sig av det som redan finns på plats. Visst kan det krävas att man skaffar tyger, nytt överkast till sängen, ny gardin och annat som gör att den stil man vill anamma förstärks, men man kan undvika att skaffa nya dyra möbler genom att använda sig av enklare tekniker för renovering och dekoration. Ett exempel på detta är att ta en gammal trästege och måla den. Luta sedan denna stege mot väggen i sovrummet och använd den som avhängningsplats för de kläder som inte är smutsiga men som heller inte hör hemma med rena kläder i garderoben.

Man kan även inreda ett rum genom att göra sig av med det som redan finns där. Det är ganska vanligt att ha alldeles för mycket saker i sitt hem. Man samlar på sig prylar och av någon anledning så får de bli kvar trots att man inte använder dem. Ett rum som är avskalat och inte fullt av små saker ser genast annorlunda ut så därför är sortering en mycket viktig del av varje inredningsstrategi.

Designmöbler som är praktiska

heminredningNär nya möbler ser dagens ljus så är det ofta resultatet av en kreativ persons önskan om att skapa något vackert som fyller ett behov. Moderna designers ser på den efterfrågan som finns och försöker sedan ta fram möbler som kan vara riktigt praktiska fast på ett estetiskt sätt. Det här är minst sagt en utmaning, och idag ställer vi höga krav på designmöbler. De ska vara vackra, enkla att få hem, enkla att sätta ihop, slitstarka, och så får de inte kosta för mycket.

När man ser närmre på moderna möbler så kan de först se lite konstiga ut. En stol i plast med sits som är svängd på ett lustigt sätt påminner inte om det man är van vid hemifrån. Då man sätter sig i samma stol så inser man snabbt att den är både bekväm och praktisk. Formen är ergonomisk och plastmaterialet gör det enkelt att hålla rent och behålla den snygga färgtonen. Det finns även unika designlösningar som gör att man kan använda en möbel för olika ändamål. Lådor inkluderas så att man får förvaring i ett TV-bord som ändå ser snyggt och stilrent ut.