75-6-1-kontor-hemma-avdragAtt starta eget är något alldeles underbart. Det ger en känsla av frihet och möjligheter som det är svårt att uppleva som anställd. Men det kostar också en hel del att komma igång och det kan ta tid innan de stora pengarna börjar rulla in. Därför väljer ganska många att jobba hemifrån, i alla fall i början.

Eftersom mycket av dagens arbete sker på internet så måste du inte alltid ha ett fint kontor. Det kan komma lite senare när du har bättre råd, och balansen inte lutar mot rött längre. Men förutom att du sparar in på kontorshyran så finns det ännu fler förmåner med att ha kontoret hemma.

Nära samarbete om ekonomin

Något av det allra första du bör ta itu med som ny företagare är din ekonomi. Det kanske låter som en självklarhet. Men alla inser inte hur stor hjälp de kan ha av en riktigt bra bokföringsbyrå. De kan bli helt oumbärliga eftersom deras kunskap kan hjälpa dig öka ditt kapital. Dels kan de komma med råd om hur du ska spara pengar och även se till att du inte åker på några smällar på grund av försenade avgifter eller liknande saker. Men de kan också berätta hur du kan tjäna på att ha ditt kontor i hemmet. Du kan klicka här för att läsa mer om hur du gör avdrag för kontor i hemmet.

I princip blir det så att du hyr ut en del av ditt hem till företaget. Naturligtvis kan du inte göra vilka avdrag som helst, allt är reglerat av lagar. Men det är ett område där du faktiskt kan få in en rejäl slant. Ett kontor är viktigt att ha, oavsett om det är på finaste gatan eller hemma i gästrummet. En del har bara ett litet bord som kontor, där de ställer sin laptop. För idag kan du ha kontakt med kunder runt hela världen med bara ett klick, och prata i videokonferenser eller via andra program utan att röra dig ur fläcken. Allt detta från hemmakontoret, som du i tillägg kan göra avdrag för. Läs mer på https://www.bokoredo.se/.

Hur du får hemmakontoret att fungera

Det kan låta skönt att jobba hemifrån. Inga tider att passa, du kan jobba i pyjamas och göra i stort sett lite vad du vill. Detta resonerande är helt fel, i alla fall enligt de flesta experter. För att du ska få det att fungera krävs det självdisciplin. Precis som när du var anställd på ett annat företag så bör du sätta upp arbetstider. Gör iordning ett schema som är väl planerat och följ det sedan.

Många säger också att du bör klä dig för att jobba istället för att gå omkring i hemmakläderna hela dagen. Det påverkar din hjärna och gör att du jobbar bättre. För den som har videokonferenser brukar inte detta vara något problem. Tvärtom, då vill alla vara så snygga som möjligt. Försök också motstå frestelsen att göra saker i hemmet under den tid du borde jobba. Dammsugaren kan vänta, likaså diskmaskinen. Respektera de arbetstider du satt upp, precis som om det vore ett så kallat riktigt jobb.

Samtidigt ska du se till att planera in pauser. För om du bara sitter och jobbar hela dagen är det lätt så att det inte blir väl gjort på slutet. Eller så bränner du ut dig totalt, i strävan efter att få företaget att gå framåt. Fokusera på det som är viktigt och skriv gärna listor med vad som ska prioriteras. Förmiddagskaffet är en sådan sak och även en liten lunchpaus.

75-6-2-hemmakontor-bra-och-billigt

Det lönar sig att jobba hemifrån

Du kan spara en hel del pengar på att driva ditt kontor hemifrån. Plus de avdrag du kan göra. Därför är det inte alls en dum ide’, speciellt precis i början. Expressen skriver om de bästa tipsen kring avdrag för kontor i hemmet. Sedan får du se hur verksamheten utvecklas och i vilken riktning du vill gå. En del trivs med ett hemmakontor. Det ger dem frihet och du slipper långa dagar med pendling till och från jobbet. Andra tycker att det blir lite ensamt att sitta där och jobba.

Tänk på att du kanske måste komplettera din hemförsäkring om du har maskiner eller annat som du använder på kontoret i hemmet. Dessa brukar i regel inte täckas av en helt vanlig försäkring. Men detta är återigen något du kan ta upp med din bokföringsfirma. De vet vad som gäller och vad som kan löna sig allra bäst för dig.

Ett alternativ till att jobba helt ensam hemma är att gå ihop med några andra om att dela hemmet som kontor. Detta för naturligtvis med sig andra situationer med avdrag och liknande. Precis som när du delar ett vanligt kontor med någon annan som ju skulle kunna vara ytterligare en möjlighet.