designkontor

De flesta människor bryr sig om hur de har det hemma hos sig. Man lägger ner tid på att inreda och göra det så gemytligt och hemtrevligt som möjligt. Självklart gör inte alla det men ganska sannolikt majoriteten i alla fall. Och det mesta blir ju lite trevligare med en fin inredning. Det gäller på arbetsplatserna också.

En arbetsplats där du befinner dig i en fabrik, en byggarbetsplats eller liknande är så klart svårt att ändra på så att det ska bli en skön miljö att vistas i. Däremot är det väldigt många svenskar som jobbar på kontor i dag och faktum är att många kontorsarbetsplatser är ganska tråkiga när det gäller inredningen. Även om jobbet i sig kanske är relativt roande eller spännande så påverkar miljön man vistas i hur känslan inför jobbet ser ut. Med andra ord är det viktigt att lägga ner tid på att inreda kontoret fräscht och gärna så att det blir en trevlig atmosfär där de anställda ska kunna trivas.

Spara smått

Frågan är hur ett företag ska ha råd med ny inredning. Faktum är att de flesta företag säkerligen har råd med ny inredning men låter bli att prioritera det. Då får man helt enkelt se det som en engångskostnad och de anställda kommer förmodligen att trivas bättre och se fram emot att gå till jobbet på ett annat sätt.

Är det däremot lite mer skralt i kassan för att företaget ska kunna uppdatera kontorsinredningen gäller det att planera lite mer. En sak som skulle kunna fungera är att man väljer lite billigare material när det gäller ”det lilla”. Man kan till exempel köpa miljövänligt A4 papper från 236 kronor i stället för en dyrare variant. Även andra saker som hör ett kontor till kan köpas till mer förmånliga priser online. Och som bekant blir det lilla oftast ganska mycket i slutändan.

Tänk begagnat

Precis som det har blivit oerhört trendigt att köpa mycket second hand till hemmet med möbler och prylar från en svunnen tid har det blivit populärt med begagnade kontorsmöbler. Då kommer företaget definitivt att komma undan billigare än om man köper sprillans nya möbler. För det måste inte nödvändigtvis vara helt nya saker. Även nya begagnade möbler kan fungera för att fräscha upp kontoret.

Men det är inte bara möbler som ska köpas in och väggar som ska målas om för att inredningen ska andas modernt igen. Detaljerna är också väldigt viktiga för helheten, som alltid. Se till att det kommer upp nya gardiner, ett gäng gröna sköna växter och annat smått och gott som förhöjer hemtrevligheten på arbetsplatsen. Även matsalen kan få sig ett lyft, trots att det egentligen inte är en del av kontoret. Då blir det lite trevligare att äta lunch eller ta sig en kaffe på eftermiddagen.

Viktig miljö

Arbetsmiljön gör väldigt mycket. Tänk dig själv om du skulle befinna dig på din arbetsplats från morgon till kväll utan att trivas för att du känner dig deppig av själva miljön. Få dina anställda att vilja komma till jobbet med ett leende på läpparna med ny inredning. Då kommer de med största sannolikhet att bli mer produktiva utan att de ens reflekterar över det bara för att de trivs bättre på jobbet.

I dag finns det mängder med idéer att hämta på nätet om fantasin tryter när det är dags att påbörja den nya inredningen. Så gör lite research och kom i gång så snart som möjligt med planeringen av hur kontoret ska se ut när det har fått en uppfräschning.