Etikett:

hemförsäkring

Dyr inredning bör försäkras separat

Hemförsäkringen bör vara den försäkring som är överlägset vanligaste i Sverige. I stort sett alla har denna försäkring då den ger ett stort ekonomiskt skydd för de ägodelar man har men även ett ekonomiskt skydd för de som bor i lägenheten eller huset.

Har man inte inredning som är speciellt dyr räcker det gott och väl med en vanlig hemförsäkring för att få ersättning om olyckan skulle vara framme och inredningen brinna upp eller förstöras vid inbrott. Men det finns två saker man bör tänka på när det gäller att försäkra sitt hem och de saker man har i det. Detta framförallt om man tycker om dyr och designad inredning.

  1. Drulleförsäkring

Alla har otur någon gång i livet. Och med oturen framme kan dyra vaser, tavlor eller annan exklusiv inredning gå sönder. Är det man själv som av ren otur har sönder sakerna så behöver man ha en drulleförsäkring för att få ersättning från försäkringsbolaget. Detta är i vissa fall en tilläggsförsäkring till hemförsäkringen och i andra fall finns den redan i grundskyddet. Men huvudsaken är att man har denna del eftersom man annars inte får ersättning för egna ”klantigheter”. Läs hela artikeln här >>

Senaste kommentarer