fotograf

Livet är fullt av minnesvärda ögonblick. Vid dessa tillfällen dyker inte sällan kamerorna upp och klickar bilder tills fingret säger ifrån. Men sedan landar fotografierna på ett minneskort eller en hårddisk. Så småningom glöms de nästan bort.

Det är tyvärr inte allt som är positivt i samband med att allt mer i vår omvärld digitaliseras. Visserligen är det positivt med digitalkamerorna för att vi kan knäppa fler bilder och vi behöver inte framkalla de som blir dåliga. Samtidigt är det allt fler som skjuter upp att framkalla de fina bilderna och sätta dessa i album. Faktum är att de flesta nog ändå föredrar att bläddra i ett album framför att titta på fotografierna i datorn.

Men under de senaste åren har det dykt upp ett alternativ som innebär att ni kan njuta av era bilder i form av canvastavlor istället. Med andra ord kan ni inreda hemmet med era personliga favoritbilder i form av tavlor på väggarna.

Handla på nätet

Du hittar flera företag på nätet i dag där du kan beställa dina canvastavlor. Du väljer själv vilken typ av canvas du vill ha hos Printsson liksom att du får välja hur stor eller liten den ska vara. Med andra ord kan du eller ni först komma överens om vilken eller vilka bilder ni vill beställa i som fina canvastavlor och därefter besluta var ni ska hänga upp dessa och vilken storlek det ska vara.

I dag är det ju dessutom väldigt populärt att lägga på olika filter och korrigera bilder antingen via appar i mobilen eller program i datorn. Nu finns det till och med möjlighet att lägga på foto effekter när du beställer din canvastavla så att den blir precis så som du vill ha den. Det finns bland annat ”comic book”, ”sepia” och svartvitt att välja mellan. Förhoppningsvis kan du eller ni inreda ert hem med era finaste minnen på det här viset.

Teknikens under

I dag finns det kanske som bekant appar och datorprogram för det mesta. Särskilt när det gäller bildbehandling och musik. Och om du vill låta din kreativa ådra få utlopp vi datorn kan du prova på en ny populär tjänst via nätet. Picassohead är en webbtjänst som låter dig bli Picasso på digital väg. Du får nämligen leka fram ett lustigt huvud som du kan korrigera med Photoshop. Om du blir väldigt nöjd med ditt verk kanske du till och med kan beställa det som en canvastavla.

Det fina med att beställa dina canvastavlor är att du kan låta fantasin flöda fritt. På så sätt kan du inreda exakt som du vill och få den konst du vill ha på väggarna oavsett om det är bilder eller något annat verk du vill ha i ditt hem. Dessutom passar en beställd canvastavla bra som present till någon du tycker om. Hittar du en riktigt fin bild som du vet att han eller hon skulle bli glad av kommer det här förmodligen att bli en väldigt uppskattad present alla gånger.