Att renovera badrummet har de senaste åren blivit lite utav en självklarhet bland hus- och villaägare. Detta till följd utav många anledningar som till exempel ROT-avdraget och det faktum att en renovering ofta samtidigt är en investering. Värdet på bostaden ökar nämligen generellt sätt när man utför en badrumsrenovering, så med andra ord så får du inte bara ett snyggare badrum. Du tjänar dessutom en slant på det!

För dig som bor i Stockholmsområdet så har badrumsrenovering aldrig varit enklare. Nu för tiden finns det massor utav olika företag och byggfirmor i Stockholm som utför badrumsrenoveringar. Men bara för att tillgången är god så är det inte bara att plocka första bästa, nej. När man ska anlita hantverkare är det vissa saker man bör försäkra sig om innan man skakar hand, och för dig som tidigare aldrig har anlitat någon kan det vara klurigt att hålla koll på allting. Men det finns ingen anledning till oro, för med lite hjälp på vägen så kommer allting gå galant. Om vi förutsätter att du är klar med planering och inspirations-arbetet för ditt badrum och har gjort upp en någorlunda budget så återstår fortfarande den mest viktiga delen. Det handlar naturligtvis om att anlita en pålitlig, professionell och proffsig byggfirma. Detta gäller särskilt om man bor i Stockholmsområdet, för när korgen är stor så finns det både fina och lite mindre fina äpplen i den. Så när du skall renovera ditt badrum och bor i Stockholm så lönar sig en liten förundersökning mer än någonsin.

Du bör till exempel alltid se till att byggfirman som du tänkt anlita har de behörigheter som krävs. Detta är mycket viktigt och bör vara en självklarhet om du vill ha ditt badrum renoverat på rätt sätt och med rätt slags metoder. När man talar om att en hantverkare ska vara godkänd och ha behörighet så syftar man oftast på ”godkänd för våtrumsarbeten” – så leta antingen på hemsidan eller i informationsbroschyren om just det. Något annat som är viktigt för att du ska kunna känna dig trygg är att hantverkarna har tidigare erfarenhet. Därför är det aldrig fel att be om referenser i form av bilder eller tidigare projekt som byggfirman har utfört. Du kanske till och med får en chans att prata med tidigare kunder och höra hur deras upplevelse var. Dessutom kan det även vara en stor hjälp vid inspiration att få ta del utav tidigare badrum, och det är inte ovanligt att projektledaren eller din kontaktperson kan hjälpa dig med tips och förslag. Så var inte rädd om att be om vare sig material eller råd, för det är just av sådana skäl en byggfirma är så bra.

Sist men inte minst är det såklart viktigt med priset, men det får samtidigt inte gå ut över kvalité eller blir ett slarvjobb. Detta är en fin balans, men genom att be om offerter från flera byggfirmor som renoverar badrum i Stockholm kan du enkelt sålla ut dem som vid första anblick verkar lite för billiga. För om någonting är för billigt brukar det i regel också innehålla någon form av hållhake – så var på din vakt. Men som du kanske förstår så tar planering och sunt förnuft dig en bra bit på vägen, lycka till!