Vad tänker du på när du hör ordet “radiator”? Antagligen tänker du på vita och tråkiga objekt som finns till för att värma upp rummet som det står i. Du är inte ensam, de flesta svenskar har säkert aldrig tänkt på radiatorer som något annat än en värmekälla. Men om vi går lite djupare och inte bara fokuserar på radiatorernas funktionalitet, öppnar sig en helt ny värld. En värld där en radiator inte bara är praktiska, utan också kan fungera som ett spännande designelement och spela en stor roll i inredningen. Välkommen till designradiatorernas värld. Läs mer på Cleverheating.se.

Inte övertygad ännu? Här har du 5 orsaker till att välja designradiatorer, en snygg och praktisk värmelösning, till ditt hem:

  1. Designradiatorer är ett spännande och exotiskt designelement i inredningen. Det är helt säkert något som kommer att väcka uppmärksamhet bland dina gäster, och sätta igång en diskussion.
  2. Radiatorerna kan användas i kombination med din befintliga golvvärme, för att kompensera för golvvärmens långsamma reaktionstid. På så vis kan du ta tillvara värmen från t.ex. brasan, solljus och diverse hemelektronik. Smart, eller hur?
  3. Har du ett tom vägg som du inte vet vad du ska göra av med? Fundera inte längre, köp en vertikal designradiator! Det är ett modernt och annorlunda sätt att inreda på. Vertikala designradiatorer skapar en känsla av höjd och sprider dessutom en behaglig värme. Lyx!
  4. Radiatorerna kan placeras under fönster för att undvika kallras, något som uppstår redan vid en temperatur på -5 °C. Kallras uppstår när kall luft kommer igenom fönstret och rasar på golvet, eftersom kall luft är tyngre än varm luft. Med en välplacerad radiator kan detta undvikas, och du kan njuta av en behaglig värme året runt.
  5. Du kan spara energi och pengar på att använda radiatorer. Radiatorer har t.ex. en väldigt liten värmeförlust jämför med golvvärme (ca 0-1% jämfört med 10%). aUndersökningar har också visat att driftkostnaden för radiatorer tillsammans med en värmepump, kan vara så mycket som 15% lägre jämför med driftkostnaden för golvvärme. Se till att dimensionera radiatorerna rätt, så kan du spara pengar utan att pruta på komforten.

Är du övertygad nu? Bra! Här kan du bekanta dig med ett stort urval av marknadens bästa designradiatorer och få mer tips om hur du använder värmeelement i inredningen: http://cleverheating.se/